آموزش جی تی متریکس و کاربرد آن | آموزش gtmetrix

آموزش-جی-تی-متریکس
4.7/5 - (4 امتیاز)
 سرعت صفحه یک عامل کلیدی در رتبه‌بندی نتایج جستجو است، بیش از هر زمان دیگری گوگل بر بهینه‌سازی عملکرد وب‌سایت تاکید شده است. چندین ابزار آنلاین وجود دارد که می توان از آنها برای افزایش عملکرد مطلوب وب سایت شما استفاده کرد. در این مقاله برای شما آموزش جی تی متریکس به عنوان یک ابزار برای افزایش سرعت سایت را خواهیم گذاشت.

برای افزایش سئو سایت گوگل این آموزش و فراگیری آن را الزامی است.ولی در ابتدا بد نیست به یک مقدمه از این سرویس اشاره کنیم و بدانیم که  gtmetrix چیست و چه کاربردی دارد و اصلا چرا باید از جی تی متریکس استفاده کنیم.

این مطلب یکی از مطالب مهم در جهت تدریس سئو سایت درون صفحه می باشد.

سرفصل های این مقاله:

جی تی متریکس چیست | gtmetrix چیست

یکی از مهم ترین عواملی که روی سئو سایت شما تاثیر دارد سرعت بارگذاری سایت است.

یعنی هرچه صفحات سایت شما زودتر لود شوند هم باعث رضایت کاربرانی می شود که از سایت شما دیدن می کنند و هم گوگل امتیاز بیشتری را برای سایت شما در نظر می گیرد.

برای اینکه بتوانید مشکلات بارگذاری و سرعت سایت خود را مورد بررسی قرار دهید و آن را رفع کنید سرویس های زیادی وجود دارند که یکی از معروف ترین و پر کاربردترین آن ها جی تی متریکس است.

جی تی متریکس یک سرویس آنلاین برای آنالیز و تست سایت می باشد که توسط دو شرکت بزرگ گوگل و یاهو و به صورت رایگان ارئه می شود و سرعت سایت شما را به صورت کاملا دقیق اندازه گیری می کند.

البته سرویس های آنلاین دیگری هم در این زمینه وجود دارند ولی در ایران اغلب از جی تی متریکس استفاده می شود به طوری که نزدیک به 45% ورودی این سرویس از ایران می باشد.

جی تی متریکس ابزاری برای تست سرعت سایت

سرعت سایت شما در زمان های مختلف متفاوت است و اگر بخواهید سرعت سایت خود را به صورت دقیق بدانید باید چندین بار در بازه های زمانی مختلف اندازه گیری شود.

برای مثال تعداد بازدید کننده یکی از عوامل تاثیر گذار در سرعت بارگذاری سایت است .

همچنین استفاده از هاست اشتراکی هم روی سرعت بارگذاری سایت تاثیر دارد (برای اطلاعات بیشتر مقاله ویژگی های یک هاست خوب را مطالعه کنید).

برای اینکه بتوانید سرعت دقیق سایت خود را بدانید و آن را به حداکثر برسانید سرویس جی تی متریکس راه کارهای خیلی خوبی را به شما ارائه می دهد که در طول زمان هم تغییر نخواهد کرد.

از مزایای این سرویس این است که بعد از آنالیز سایت هم مشکلات سایت را شناسایی می کند و به شما می گوید و هم راهکارهای رفع مشکلات را به شما ارائه می دهد.

آموزش جی تی متریکس

نتایج ارائه شده توسط GTMetrix کاملاً قابل درک است و حتی به کاربران جدید نیز کمک می کند تا به راحتی پیشرفت کنند. این شامل یک سیستم امتیازدهی است که نمره GTmetrix و همچنین امتیازات عملکرد و ساختار را نشان می دهد. همچنین می توانید از طریق نمودارها و سایر تجسم ها بینش عمیق تری به دست آورید.

GTmetrix قبلا گزارش های سرعت صفحه/YSlow داشت که با سیستم امتیازدهی Lighthouse جایگزین شده است. .

GTmetrix Grade

این ابزار با در نظر گرفتن زمان بارگذاری، ثبات بصری و تعامل، ایده ای از عملکرد سایت شما ارائه می دهد. این در واقع ترکیبی از ساختار ظاهر سایت شما و عملکرد براساس تجربه کاربری است.

در این قسمت شما دو نمره performance  و structure را می بینید که نمره عملکرد و ساختار است.

عملکرد امتیاز Lighthouse است که از طریق ممیزی های سفارشی GTmetrix به همراه مشخصات مختلف مرورگر و سخت افزار به دست می آید. Structure یک ارزیابی اختصاصی است که توسط GTmetrix در ممیزی‌های تشخیصی انجام می‌شود. به طور کلی، امتیاز structure ایده ای در مورد چگونگی ساخت سایت شما و بهینه سازی آن می دهد.

Web Vitals

گوگل Web Vitals را به عنوان معیارهای اصلی تعیین کرده است که باید روی آن تمرکز کنید تا یک تجربه وب سایت ب سرعت بالا را ارائه دهید.

Web Vitals معیارهای کلیدی هستند که بیشترین تأثیر را بر عملکرد صفحه شما دارند.

این معیارها عبارتند از:

  • Largest Contentful Paint (LCP)
    چقدر طول می کشد تا بزرگترین محتوای شما نمایش داده شود.
  • Total Blocking Time (TBT)
    چه مقدار زمانی توسط اسکریپت ها در طول فرآیند بارگیری صفحه شما مسدود شده است.
  • Cumulative Layout Shift (CLS)
    کاربر شما در طول بارگذاری صفحه چقدر تغییر طرح را تجربه کرده است.

انجام خوب این معیارها نشانگر خوبی است که شما تجربه ای سریع و (آنچه گوگل می نامد) لذت بخش را به بازدیدکنندگان خود ارائه می دهید.

Web Vitals یک راه عالی برای محک زدن صفحه سایت شما است، زیرا آنها بر روی مجموعه کوچکی از معیارهای کلیدی تمرکز می کنند که بیشترین تأثیر را بر درک عملکرد دارند. در گزارش جدید GTmetrix، Web Vitals را در بالا در مرکز، در کنار نمره GTmetrix و امتیازات عملکرد/ساختار خود خواهید یافت.

 

داشبورد GTmetrix

اکنون در صفحه نتایج به جزئیات بیشتر خواهیم پرداخت.

summary

summary یک نمای کلی از تمام شاخص های عملکرد شما را به صورت ساختاریافته ارائه می دهد. تنها با اطلاعات این قسمت می‌توانید به بهبود عملکرد سایت کمک کنید.

بخش های زیر در summary قابل مشاهده است:

  • Visualize the speed – یک نشانگر بصری از نحوه بارگیری صفحه شما و تجربه واقعی کاربر.
  • Main topics – این خلاصه ای از موضوعات برتر در صفحه شما است.
  • Page details – نموداری که نشان می دهد چه درخواست هایی در صفحه شما گنجانده شده است و چگونه بر اندازه صفحه تأثیر می گذارد.
  • Additional tips – راهنمایی و پیشنهادات بیشتر از تیم GTmetrix.

Performance

این امتیاز به شما یک ایده واضح در مورد عملکرد سایت شما از دیدگاه کاربر می دهد. این معیارها شامل نمرات مختلفی است که با هم جمع‌آوری شده‌اند تا امتیاز عملکرد نهایی را تشکیل دهند.

گزارش عملکرد GT Metrix به صورت زیر گزارش داده می شود:

 

  • First Contentful Paint  نشان دهنده سرعتی است که تصاویر و متن روی صفحه شما نقاشی می شوند. 0.9 یا کمتر نمره خوبی است.
  • Speed inde   نشان می دهد که محتوای صفحه شما با چه سرعتی به وضوح پر شده است. 1.3 یا کمتر امتیاز خوبی است.
  • The largest content colorبا نحوه رنگ آمیزی بزرگترین عنصر محتوا تعیین می شود. 1.2 یا کمتر به عنوان یک امتیاز خوب در نظر گرفته می شود.
  • Time to Interactive    زمانی که طول می کشد تا صفحه شما کاملاً تعاملی باشد. این امتیاز باید 2.5 یا کمتر باشد تا تجربه کاربری خوبی داشته باشید.
  • Total blocking tim   نشان دهنده زمان مسدود شده توسط اسکریپت ها در هنگام بارگیری صفحه است. تصور می شود 150 میلی ثانیه یا کمتر تجربه کاربری خوبی باشد.
  • Aggregate layout change  نشان دهنده تغییر در طرح بندی صفحه در حین بارگذاری است. 0.1 یا کمتر نمره خوبی است.

برای نشان دادن تأثیر هر معیار، کد رنگی وجود خواهد داشت.

Structure

برگه Structure نتایج ممیزی Lighthouse را نشان می دهد که توسط تیم GTmetrix بیشتر ارزیابی شده

و مقادیر متفاوتی به آنها اختصاص داده شده است

فروشگاه Structure علاوه بر ممیزی های استاندارد Lighthouse شامل برخی ممیزی های سفارشی انجام شده توسط تیم GTmetrix نیز می شود.

در Structure  ممیزی های مختلف با کدگذاری رنگ بر اساس تاثیر آنها نمایش داده می شود. برخی از ممیزی ها بدون تاثیر پنهان خواهند شد.  برای مشاهده آنها می توانید روی ” Display without audit impact ” کلیک کنید.

همچنین لینک هایی در این تب وجود دارد که به شما کمک می کند تا از متخصصان برای بهینه سازی عملکرد سایت خود کمک بگیرید.

waterfall

این تب رفتار بارگذاری را به تصویر می کشد و شما می توانید بفهمید که درخواست های مختلف در صفحه چگونه بارگذاری می شوند و به چه ترتیبی. نمودارهای مختلفی برای نمایش اندازه و زمان بارگذاری وجود دارد. در نمایش بصری waterfall ، داده‌ها به شکل زیر سازماندهی می‌شود:

  • URL: این منبعی است که بارگذاری شده است. می‌توانید اینها را به HTML، CSS، JS، XHR، فونت‌ها، تصاویر و غیره فیلتر کنید.
  • Condition : این شماره درخواست خدمات است. برای درخواست های موفق، کد 200 خواهد بود.
  • Domain:  دامنه نشان می دهد که فایل از کجا بارگذاری می شود. ممکن است از دامنه خودتان یا از منابع شخص ثالث مانند YouTube embed باشد.(قدرت دامنه یا DA چیست)
  • Size : این نشان دهنده اندازه منبع بارگذاری شده است. اگر متوجه اندازه‌های بزرگ‌تر فایل در تصاویر یا ویدیوها شدید، برای بهبود سرعت بارگذاری صفحه، اصلاح آنها بسیار مهم است.
  • Time schedule: در اینجا می توانید زمان خاصی را که برای بارگیری هر منبع لازم است را درک کنید. با بررسی دقیق این اطلاعات، می توانید مسائل مهم عملکرد را استنباط نمائید.

Video

می‌توانید یک ویدیو را فعال کنید و دوباره تست کنید تا ببینید صفحه شما چگونه بارگذاری می‌شود. این به شما کمک می کند تا مشکلات خاصی را در بارگذاری صفحه شناسایی کنید و به راحتی آنها را بهبود بخشید. در اینجا، گزینه های اضافی برای پخش آهسته، یا پرش به نقاط عطف خاص و غیره پیدا خواهید کرد.

برگه تاریخچه

یکی از توصیه های مهم برای به دست آوردن بهترین نتایج در هنگام انجام تست سرعت، انجام چندین باره آن است. این برگه اطلاعاتی در مورد هر آزمایشی که در گذشته با حساب خود انجام داده اید ارائه می دهد. اگر یک صفحه را حداقل دو بار تست کرده باشید، گزارش تاریخی آن صفحه تولید و ذخیره می شود. لطفاً توجه داشته باشید، داده‌های تولید شده با استفاده از طرح‌های پایه پس از سه ماه حذف خواهند شد.

چگونه از تست های عملکرد وب سایت بهترین نتیجه را بگیریم؟

در اینجا چند نکته جالب وجود دارد که به شما کمک می کند تا بهترین نتیجه را از این تست های سرعت بگیرید.

  • چندین تست انجام دهید – برای اینکه بتوانید درک واضحی از تست های عملکرد وب سایت داشته باشید، باید چندین تست را اجرا کنید. کارشناسان پیشنهاد می کنند که در ساعات مختلف روز آزمایش انجام شود.
  • مکان آزمایشی را نزدیک‌تر به سرور میزبان و مخاطبان هدف خود انتخاب کنید – مهم است که مکان‌های آزمایشی را انتخاب کنید که به مخاطبان هدف شما نزدیک‌تر باشند. با این حال، اگر مخاطبان جهانی دارید، ممکن است لازم باشد از چندین مکان آزمایشی استفاده کنید. GTmetrix 7 مکان مختلف را با طرح اولیه خود ارائه می دهد، در حالی که گزینه های بسیار بیشتری با برنامه های Pro وجود دارد.
  • صفحات مختلف را تست کنید – تست های خود را فقط به صفحه اصلی محدود نکنید. به عنوان مثال، در مورد یک فروشگاه تجارت الکترونیک، صفحه فروشگاه یا محصول به همان اندازه یا مهمتر از صفحه اصلی خواهد بود.
  • دستگاه های تلفن همراه را نادیده نگیرید – مهم است که بدانید سایت شما چگونه در دستگاه های تلفن همراه بارگذاری می شود. این احتمال وجود دارد که سرعت بارگذاری سایت در تلفن های همراه به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

پرسش و پاسخ متداول

جی تی متریکس یا GTmetrix چیست؟

ابزار ساده ای است که معیارهای عملکرد متفاوتی را در رابطه با سرعت وب سایت به شما ارائه می دهد که می توانید با تجزیه و تحلیل و بهینه سازی عملکرد سایت خود از آنها استفاده کنید.

چرا جی تی متریکس مهم است؟

یکی از مهم ترین عواملی که روی سئو سایت شما تاثیر دارد سرعت بارگذاری سایت است. یعنی هرچه صفحات سایت شما زودتر لود شوند هم باعث رضایت کاربرانی می شود که از سایت شما دیدن می کنند و هم گوگل امتیاز بیشتری را برای سایت شما در نظر می گیرد.

 

سیاوش رستمی

سیاوش رستمی موسس، نویسنده و سئو کار وب داران می باشد. بیشتر از 10 سال در زمینه سئو و طراحی سایت مشغول به کار است. و عاشقانه حرفه اش را دوست دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *