الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟

الگوریتم کبوتر چیست؟
4.8/5 - (5 امتیاز)

الگوریتم کبوتر چیست | الگوریتم کبوتر گوگل چیست

در این مقاله قصد داریم شما را با الگوریتم کبوتر چیست آشنا کنیم و نحوه عملکرد آن را با هم مورد بررسی قرار دهیم.

جهت سئوی سایت آشنایی با این الگوریتم

مقدمه ای بر الگوریتم کبوتر چیست :

گوگل الگوریتم های زیادی برای امتیاز دهی دارد ، و از معیارهای زیادی برای تعیین رتبه صفحات در نتایج جستجو استفاده می کند اما نحوه رتبه بندی الگوریتم کبوتر کمی متفاوت است.

این الگوریتم در تاریخ 24 جولای 2014 توسط گوگل معرفی شد.

در حقیقت گوگل با معرفی الگوریتم کبوتر ، نتایج جستجو را بر اساس موقعیت مکانی شما رتبه بندی می کند.

برای مثال اگر شما عبارت “رستوران های نزدیک من” را جستجو کنید ، گوگل نزدیک ترین رستوران ها را نسبت به موقعیت مکانی شما معرفی می کند و حالا اگر همین عبارت را در یک موقعیت مکانی دیگر جستجو کنید ، لینک های پیشنهاد شده کاملا متفاوت خواهد بود!

الگوریتم کبوتر پس از معرفی تغییرات زیادی را در نتایج جستجو اعمال کرد.

در اصل وظیفه الگوریتم کبوتر گوگل این است که نتایج جستجو را برای کاربران جزئی تر کند و آن ها را بر اساس موقعیت مکانی کاربر ، شخصی سازی کند.

تاثیر الگوریتم کبوتر بر کسب و کار اینترنتی :

تاثیر الگوریتم کبوتر بر کسب و کار اینترنتی

حالا سوال اصلی اینجاست که تغییراتی که الگوریتم کبوتر در نتایج جستجو ایجاد کرده ، به نفع کسب و کار اینترنتی بوده یا به ضرر آن؟ در مورد کاربران چطور؟

مطمئنا این الگوریتم در درجه اول به نفع کاربران بوده ، زیرا به جواب های دقیق تر و بهتری دست پیدا می کنند.

اما در مورد کسب و کارهای اینترنتی نظرات متفاوت است ، برخی وب مسترها معتقدند این الگوریتم به ضرر کسب و کار آن ها بوده است و برخی دیگر معتقدند بعد از معرفی این الگوریتم ، کسب و کارشان بهتر شده است.

اصولا وقتی گوگل از الگوریتم های جدید رونمایی می کند ، برخی از سایت ها متضرر می شوند و برخی دیگر از سایت ها ، رتبه خود را در نتایج جستجو بهبود می بخشند ، اما تحقیقاتی که بعد از معرفی الگوریتم کبوتر صورت گرفته است ، نشان داده است که به طور متوسط ، میزان بازدید سایت ها کمتر شده است ولی نرخ تبدیل آن ها افزایش داشته است.

برای مثال ممکن است تا قبل از معرفی الگوریتم کبوتر ، از هر 100 نفری که از سایت شما بازدید می کردند ، 20 نفر اقدام به خرید محصولات سایت شما می کردند ولی بعد از معرفی این الگوریتم تعداد بازدید سایت شما در روز به 70 نفر کاهش پیدا می کند ولی تعداد نفراتی که اقدام به خرید محصولات سایت شما می کنند از 20 نفر به 30 نفر افزایش می یابد و این یعنی افزایش نرخ تبدیل سایت !

استفاده از الگوریتم کبوتر در جهت توسعه کسب و کار :

استفاده از الگوریتم کبوتر در جهت توسعه کسب وکار

بعد از معرفی الگوریتم کبوتر ، اهمیت مبحث سئو محلی به شدت افزایش پیدا کرد ، و خیلی از وب مسترها روی بهبود رتبه سایت خود در نتایج سئو محلی متمرکز شدند.

اگر شما هم جز این دسته از سایت ها هستید و می خواهید از این الگوریتم ، در جهت توسعه کسب و کار اینترنتی خود استفاده کنید ، پیشنهاد می کنیم نکات زیر را رعایت کنید :

ثبت سایت در نقشه گوگل :

ثبت سایت در نقشه گوگل

اگر شما موقعیت مکانی کسب و کار خود را به گوگل گزارش دهید ، الگوریتم کبوتر ، راحت تر شما را بر اساس موقعیت محلی شناسایی می کند.

البته متاسفانه با توجه به تحریم های گوگل انجام این کار در ایران امکان پذیر نیست ، ولی شما به عنوان یک کاربر می توانید موقعیت مکانی کسب و کار خود را در گوگل ثبت کنید.

لازم به ذکر است شما برای انجام این کار ، تنها به یک اکانت جی میل احتیاج دارید و از دو روش اپ موبایل و نسخه وب نقشه می توانید این کار را انجام دهید.

برای این منظور کافی است موقعیت مورد نظر خود را روی نقشه کلیک کنید و سپس گزینه Add a missing place را انتخاب کنید و در ادامه اطلاعات خواسته شده را تکمیل کنید.

برای اطلاعات بیشتر مقاله ” آموزش ثبت آدرس در گوگل مپ ” را مطالعه کنید.

ثبت اطلاعات خود در تمام صفحات سایت :

ثبت اطلاعات خود در تمام صفحات سایت

بهترین مکان برای ثبت اطلاعات در سایت شما ، فوتر سایت است که در همه جا تکرار می شود ، از طرفی ربات های گوگل قابلیت تشخیص آدرس و شماره تلفن درج شده در سایت شما را دارند.

بعد از انجام این کار و در کنار ثبت موقعیت مکانی در نقشه گوگل ، می توانید شانس سایت خود را در به دست آوردن رتبه های بالاتر زیاد کنید ، همچنین به شما پیشنهاد می کنیم ، حتما برای سایت خود صفحه “تماس با ما” را ایجاد کنید ، و در آن آدرس دقیق و شماره تلفن های خود را ذکر کنید.

از schema استفاده کنید :

از schema استفاده کنید

شما با استفاده از اسکیما می توانید ، سایت خود را به شکل متفاوت تری در نتایج جستجو نمایش دهید ، در اصل شما با استفاده از اسکیما ، با گوگل به زبان خودش صحبت می کنید.

پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر در زمینه اسکیما ، مقاله “اسکیما چیست و چه کاربردی دارد” را مطالعه کنید.

با این کار الگوریتم کبوتر می تواند راحت تر شما را شناسایی کند که همین امر موجب افزایش شانس شما برای نرخ کلیک (CTR) بیشتر می شود.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه CTR مقاله “CTR چیست” را مطالعه کنید.

ثبت سایت در دایرکتوری و سایت های Directory websites :

ثبت سایت در دایرکتوری و سایت های Directory websites

از جمله سایت هایی که بعد از معرفی الگوریتم کبوتر ، ترافیک آن ها به شدت افزایش پیدا کرد ، می توان به سایت های دایرکتوری اشاره کرد.

یکی از دلایل افزایش ترافیک این گونه سایت ها این است که ، موتورهای جستجو و همچنین الگوریتم کبوتر نگاه ویژه ای به این سایت ها در تعیین رتبه بندی نتایج جستجو دارند.

اکثر کاربران برای تفکیک موقعیت فیزیکی راهی این سایت ها می شوند.

در این گونه سایت ها ، فهرستی از سایت هایی که به یک موضوع اشاره می کنند ، بر حسب موقعیت محلی قرار داده شده است.

شما با ثبت سایت خود در این گونه سایت های مرجع ، می توانید شانس دیده شدن خود را تا حد زیادی افزایش دهید.

سخن آخر 

الگوریتم های گوگل

الگوریتم کبوتر هم مانند دیگر الگوریتم های امتیاز دهی گوگل مثل پاندا ، پنگوئن ، rankbrain و …. بعد از معرفی ، تغییرات زیادی را در نتایج موتورهای جستجو ایجاد کرد.

این تغییرات در برخی موارد برای سایت ها موثر بوده و در برخی موارد هم به ضرر بعضی از سایت ها بوده است.

چیزی که مشخص است این است که این الگوریتم ، فرصت مناسبی را برای کسب و کار های محلی فراهم کرده است.

اگر شما هم می خواهید کسب و کار محلی خود را گسترش دهید و موجب افزایش رنک سایت خود شوید ، باید بیشتر به سئوی محلی توجه کنید ، و با رعایت نکات گفته شده در این مقاله از جمله سایت هایی باشید که با استفاده از این الگوریتم ، کسب و کار خود را گسترش داده اید.

سیاوش رستمی

سیاوش رستمی موسس، نویسنده و سئو کار وب داران می باشد. بیشتر از 10 سال در زمینه سئو و طراحی سایت مشغول به کار است. و عاشقانه حرفه اش را دوست دارد.

1 دیدگاه دربارهٔ «الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟»

  1. ممنون از توضیحات خوبتون
    لطفا راجع به اسیکما و ثبت سایت در دایرکتوری و سایت های Directory websites بیشتر و واضح تر توضیح بدین

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *