بازاریابی درونگرا | بازاریابی جاذبه ای | بازاریابی ربایشی | اینباند مارکتینگ
در مقاله پیش رو تیم تولید محتوای وب داران ( طراحی سایت تهران ) قصد دارد به بررسی بازاریابی درونگرا و مزیت های آن بپردازد.
در ادامه با ما همراه باشید.
بازاریابی درونگرا یا بازاریابی جاذبه ای چیست؟
همانطور که می دانید بازاریابی درونگرا شاخه ای از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال است.
اصطلاح بازاریابی درونگرا یا بازاریابی جاذبهای یا اینباند مارکتینگ یکی از اصطلاحات در بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ است.
بازاریابی درونگرا شکلی از بازاریابی اینترنتی است که در آن گفتگوی مخاطب با کسب و کار یا برند، از طرف مخاطب آغاز میشود.
اگر مجموعه فعالیتهای شما به شکلی باشد که نخستین بار مشتری احساس کند که به سراغ شما آمده و شما به سمت او نرفته باشید، بازاریابی شما از جنس درونگرا یا جاذبهای است.
به عنوان مثال وقتی که مخاطب شما برای پاسخ به نیاز خود در شبکه های اجتماعی سوال خود را جستجو می کند و به شما می رسد، یا هنگامی که مخاطب شما توسط گوگل یا سایر موتورهای جستجو مانند داک داک گو به دنبال پاسخ خود می گردد و به سایت شما می رسد، نحوه ارتباط با شما از طریق بازاریابی دیجیتالی درونگرا بوده.
مهم است بدانیم که اصطلاح بازاریابی درونگرا یا اینباند مارکتینگ نخستین بار در سال ۲۰۰۵ توسط برایان هالیگان (بنیانگذار و مدیرعامل سایت HubSpot) به کار برده شد.
او معتقد بود که بازاریابی درونگرا میتواند برای دو گروه از کسب و کارها مناسب باشد:
بر خلاف بازاریابی درونگرا ، بازاریابی برون گرا به روش های بازاریابی سنتی گفته میشود که این روش ها شامل تبلیغات تلویزیونی، رادیویی، تبلیغات بروشور، تلفنی و .. است.
در این روش ها، ابزارهای مدیا که برای انبوه افراد جامعه مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده می شود تا شاید در بین آن ها افراد علاقمند این تبلیغ را ببیند.
در این نوع بازاریابی اگر بتواند موثر باشد باعث شناخته شدن عمومی برند می شود.
همچنین این نوع بازاریابی برای افرادی که کمتر با تکنولوژی سرکار دارند مناسب تر است.
در بازاریابی برون گرا صاحب کالا در تلاش است از طریق ایجاد محتوای جذاب، توجه مخاطب خود را جلب کند که این روش از بهترین روش های تبدیل کاربر به مشتری است.
این امر در بازاریابی درونگرا با استفاده از وبلاگ ها، رسانه های اجتماعی، ایمیل های خبرنامه و موارد دیگر که مردم مایل به خواندن آن ها هستند انجام می شود.
از روش های بازاریابی ربایشی یا درونگرا می توان به وبلاگ نویسی، تهیه اینفوگرافیک ، ایمیل مارکتینگ، ویدئو پادکس، کتاب الکترونیک، خبرنامه های الکترونیکی، شبکه های اجتماعی و…. اشاره کرد.
در بازاریابی درونگرا بر خلاف بازاریابی برون گرا، برای پیدا کردن، جلب رضایت و توجه مشتری، نیاز به انرژی زیادی نیست.
در تهیه استراتژی بازاریابی جاذبه ای یا بازاریابی ربایشی میتوانید با تمرکز به مشکلات و نیازهای مشتریان به آن ها دید مناسبی از محصول خود بدهید و ضمن معرفی خود و کسب اعتماد، آن ها را تشویق به خرید کنید.
نکته دیگری که در تفاوت این دو وجود دارد در روشهای بازاریابی برون گرا است.
در بازاریابی برون گرا با اینکه مخاطب خود به سمت شما نیامده ولی تبلیغات شما ممکن است آزاردهنده باشد، مثلاً ممکن است هنگامی که تبلیغات تلفنی دارید تماس های آزار دهنده را برای آن ها داشته باشید که این خود یک نوع ضد تبلیغ است.
بازاریابی درونگرا یا بازاریابی ربایشی دارای سه مرحله است:
در جذب کردن ما به دنبال افرادی هستیم که بیشتر احتمال دارد که نهایتا به یک مشتری راضی تبدیل شوند، این افراد همان پرسنا های خریدار ما هستند ( پرسنا ها معمولاً همان افرادی هستند که کل کسب و کار شما پیرامون آن ها شکل می گیرد. )
بازاریابی ربایشی ( اینباند مارکتینگ ) در واقع با وبلاگ نویسی شروع شد و به تنهایی بهترین راه برای جذب بازدید کنندگان جدید وب سایت است.
برای پیدا کردن مشتریان وفادار شما باید محتوای آموزشی ایجاد کنید که با آن ها صحبت کند و به سوالات آن ها پاسخ دهد.
مشتریان معمولاً فرایند خرید خود را آنلاین انجام میدهند و از طریق بکارگیری موتور جستجو برای یافتن پاسخ به سوالات خود این فرآیند آغاز می شود.
پس باید شما اطمینان داشته باشید که برای این کار حضور پررنگی در موتورهای جستجو دارید، یعنی باید کلمات کلیدی خود را به درستی انتخاب کنید و صفحات خود را بهینه کنید.
تیم وب داران در رابطه با سئو یا افزایش رنک سایت مقالات بسیاری ارائه داده است، با نگاهی به آن ها از اهمیت این موضوع غافل نشوید.
صفحات شما در واقع ویترین دیجیتال شما هستند پس همانطور که در ویترین های سنتی بهترین اجناس را به نمایش می گذارند، شما نیز باید در صفحه خود که به مانند ویترین مجازی شماست بهترین چهره صفحه خود و کالای خود را به نمایش بگذارید تا وب سایت خود را بهینه کنید و خریداران به شما نزدیک تر شوند.
هرگز از قدرت شبکه های اجتماعی غافل نشوید شما باید شبکههای اجتماعی ایی را که میدانید مخاطبانتان در آن ها عضو هستند را بسازید و روند کارها و اجناس و یا هر چیز مرتبط دیگر با کالای خود را در آنجا نیز انتشار دهید.
پس شما باید در شبکه هایی به تعامل بپردازد که خریداران مورد نظرتان وقت خود را در آن سپری می کنند.
پس از جذب بازدیدکنندگان وب سایت در بازاریابی درونگرا، گام بعدی تبدیل آن ها به مشتریان بالقوه است، پس شما باید به جمع آوری اطلاعات آن ها بپردازید.
آدرس ایمیل آن ها حداقل اطلاعاتی است که به آن احتیاج دارید.
توجه داشته باشید که اطلاعات تماس ارزشمند ترین دارایی بازاریابان دیجیتالی است پس برای اینکه بازدید کنندگان این اطلاعات را با میل و رغبت خود به شما ارائه دهند باید در قبال آن به آن ها چیزی ارائه کنید.
این پرداخت می تواند به شکل محتوایی مثل کتاب های الکترونیکی باشد.
همان طور که مشخص است مشتریان باید فرمی را پر کنند و اطلاعاتشان را ارسال کنند، پس فرم های خود را باید به بهترین شکل طراحی کنید (یعنی فرم های طولانی و حاوی اطلاعات بی مورد یا گیج کننده ممنوع است) تا از این گام عقب نمانید.
فراخوان برای اقدام شامل لینک هایی است که بازدید کنندگان را به انجام عملی مثل دانلود یک کتاب ترغیب می کند.
اگر فراخوان برای اقدام سایت شما جذاب نباشد پس شما قادر به جذب مشتری نبودهاید.
زمانی که بازدید کننده بر روی فراخوان برای اقدام شما کلیک میکند باید به یک صفحه فرود فرستاده شود صفحه فرود جایی است که در آن جا آنچه که در فراخوان برای اقدام به مشتریان وعده داده شده، عملی باید بشود و پس از آن مشتری اطلاعات مورد نیاز تیم فروش شما را ارسال می کند.
جمع داده ها به صورت یکجا به شما در آگاهی بیشتر از مشتریان به وسیله کلیه تعاملاتی که تا به حال با ایمیل، صفحه فرود، شبکههای اجتماعی و دیگر موارد به آن ها داشته اید کمک می کند.
در بازاریابی درونگرا یا بازاریابی جاذبه ای صرفا چون مشتری به شما پول داده به این معنی نیست که می توانید او را فراموش کنید.
شرکت های درونگرا به تعامل خود با مشتری و جلب رضایت وی ادامه می دهند و امیدوارند که بتوانند به وسیله مبلغان راضی سازمان و محصولاتی که مشتریان دوست دارند به فروش بیشتر آن محصولات بپردازند.
از بهترین راه های آگاهی از خواسته های کاربران پرسش از آن ها است، شما می توانید با استفاده از نظرسنجی ها، نیاز مشتریان خود را دنبال کنید.
در پیام هوشمند شما باید به مشتریان فعلی تان محتوای جالب توجهی که با توجه به علایق و نیازهای آن ها سفارشی سازی شده ارائه دهید.
به آن ها در دستیابی به اهداف شخصی شان کمک کنید و همچنین به آن ها امکانات و محصولات جدیدی که ممکن است مورد علاقه آن ها باشد را معرفی و پیشنهاد کنید.
گفتوگوهایی که در شبکههای اجتماعی یا در وب سایت شما، به شما ارتباط دارند را پیگیری کنید.
به سوالات کامنت ها لایک ها و دیدگاه های مشتریان خود توجه کنید و از این طریق بازخوردهای بهتری را از خود ارائه دهید.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
تیم طراحی پرتال و سئو وب داران همیشه همراه شماست.
شما می توانید به کمک کارشناسان سئو ما در صدر نتایج گوگل قرار بگیرید و کسب و کار خود را متحول کنید.
کارشناسان ما با توجه به تسلط خود در زمینه سئو سایت و طراحی وب سایت و همچنین تسلط کامل روی تکنیک های سئو محلی و همچنین با به کارگیری متدهای روز دنیا در زمینه بهینه سازی می توانند شما را در کلمات کلیدی مختلف در نتایج گوگل بالا بیاورند.
شما می توانید برای اطلاعات بیشتر راجع به هزینه سئو به صفحه ” هزینه سئو سایت ” وب سایت ما مراجعه کنید.
همچنین کارشناسان طراحی سایت ما می توانند شما را در زمینه طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی و طراحی سایت رزومه ای راهنمایی کنند و یا این سایت ها را به صورت اختصاصی برای شما طراحی کنند.
بازاریابی درونگرا | بازاریابی جاذبه ای | بازاریابی ربایشی | اینباند مارکتینگ
2 دیدگاه
بسیار عالی توضیح داده بودید اما به نظرتون کدوم روش در ایران جوابگو هست ؟ درسته که بازاریابی درونگرا پرستیج کاری بالایی داره اما تا زمانی که خودمون رو به گوش مردم نرسونیم جذب مشتری انجام نمیشه حداقل برای کسب و کار های کوچیک و نوپا که اینجوری به نظر میرسه
فرمایشات شما کاملا صحیح هست دوست عزیز .
بازاریابی درون گرا کار آنچنان ساده ایی نیست . برای رساندن صدای خود و نمایاندن سایت خود ، مستلزم دانستن نکات فراوانی هستید. در مجموعه مقالات وب داران ما به شما کمک می کنیم .
شما تنها به نکات ما توجه کنید تا به مرور شاهد رونق کسب و کار خود شوید.
و اما این که کدام روش جوابگو هست ، باید بگم با پیشرفت روز افزون تکنولوژی این دو کاملا مکمل هم هستند .هر کدام به تنهایی خوب هستند اما فردی برنده واقعی هست که هردو را باهم داشته باشد.