در این مقاله قصد داریم شما را با الگوریتم هیلتاپ گوگل آشنا کنیم و نحوه عملکرد این الگوریتم را با هم بررسی کنیم.
به عنوان یک وب مستر حرفه ای ، بسیار مهم و ضروری است که تاثیرات این الگوریتم را بر بهبود رنک سایت بدانید تا بتوانید به وسیله آن درک عمیق تری نسبت به سئو مدرن پیدا کنید.پس تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.
مقدمه ای بر الگوریتم هیلتاپ چیست؟
الگوریتم هیلتاپ یکی از الگوریتم های مهم و قدیمی گوگل است که در سال 2003 معرفی شد.
این الگوریتم پس از معرفی تاثیرات قابل توجهی در نتایج موتورهای جستجو داشت به نحوی که پس از 16 سال همچنان این تاثیرات ادامه دارد.
هدف اصلی هیلتاپ پس از معرفی ، شناسایی سایت های دایرکتوری و مرجع معتبر بود.
گوگل به کمک این الگوریتم و بعد از بررسی این سایت ها ، اعتبار و ارزش آن ها را مشخص می کرد.
پس از اینکه یک سایت به عنوان سایت مرجع توسط گوگل تایید می شد ، صفحاتی که در این سایت معرفی می شدند شانس زیادی برای کسب جایگاه بالا در رتبه بندی گوگل پیدا می کردند.
در حقیقت روش گوگل این بود که به کمک هیلتاپ ، سایت های مرجع را تعیین می کرد و سپس از طریق آن ها سایت های معتبر را شناسایی می کرد.
وجود این الگوریتم در آن سال ها موجب این شد که سایت های مرجع معتبری مانند ویکی پدیا ، یاهو و Dmoz ارزشمند ترین مکان برای معرفی سایت های کوچک تر باشند.
همان طور که اشاره کردیم الگوریم هیلتاپ یکی از قدیمی ترین الگوریتم های گوگل محسوب می شود که شما می توانید به کمک شناخت این الگوریتم درک بهتری نسبت به سئو امروزی پیدا کنید.
در حقیقت اطلاعاتی که شما از الگوریتم های قبلی گوگل به دست می آورید ، این امکان را برای شما فراهم می کند که الگوریتم های جدید را مانند بخشی کوچک از یک تصویر بزرگ ببینید.
توضیح گوگل در مورد الگوریتم هیلتاپ
یکی از روش های مهم و متداول گوگل برای تعیین اعتبار صفحات ، تعداد لینک های خارجی و کیفیت آن ها است.
در مورد این موضوع ، تفاوت مهمی که هیلتاپ با سایر الگوریتم های گوگل دارد این است که این الگوریتم فقط صفحات و منابع تخصصی را در نظر می گیرد.
در اصل هیلتاپ ، نوعی الگوریتم ارتباط سنج به شمار می رود که مانند پیج رنک عمل می کند و بر اساس لینک دهی رتبه سایت ها را مشخص می کند.
اما نحوه عملکرد الگوریتم هیلتاپ با پیج رنک گوگل کمی متفاوت است.
به این صورت که الگوریتم هیلتاپ فقط صفحات تخصصی را مد نظر می گیرد ولی پیج رنک از تمام فضای وب برای تعیین رتبه صفحات استفاده می کند.
به شما پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر راجع به پیج رنک گوگل ، مقاله “پیج رنک گوگل چیست” را مطالعه کنید.
الگوریتم هیلتاپ گوگل و تاثیر آن بر سئو
سال ها پیش و در هنگام معرفی الگوریتم هیلتاپ ، سایت ها می توانستند با گرفتن تنها یک لینک از سایت های معتبر و مرتبط ، پیشرفت بسیار چشمگیری در رتبه خود داشته باشند.
همچنین ثبت سایت در سایت های مرجع مورد تایید هیلتاپ هم می توانست باعث صعود چشمگیر رتبه سایت ها شود.
در آن سال ها این گونه برداشت می شد که سه مورد موجب پیشرفت جایگاه سایت ها در رتبه بندی گوگل می شود :
- گرفتن لینک از سایت های دایرکتوری و مرجع
- گرفتن لینک از سایت هایی با پسوند .edu
- لینک های گرفته شده از سایت های مرتبط
وجود الگوریتم هیلتاپ در آن سال ها و توجه آن به سایت های مرجع ، باعث شد وب مسترها به فکر ایجاد سایت های دایرکتوری شخصی بیافتند که البته در آن مالکیت سایت ها را مخفی کنند.
در این روش وب مسترها تلاش می کردند با استفاده از آی پی های اختصاصی برای هر سایت و همچنین مخفی کردن اطلاعات مالک دامنه ، یکسان بودن مالکیت سایت های خود را مخفی کنند.
در نتیجه آن ها شبکه ای از سایت ها را درست می کردند که مالکیت آن ها متعلق به یک نفر بود و در بعضی موارد به صدها سایت می رسید.
این روش امروزه با نام PBN یا شبکه خصوصی لینک شناخته می شود و گوگل در صورت شناسایی آن جریمه سنگینی را برای سایت های خاطی در نظر می گیرد.
برای اطالاعات بیشتر در مورد شبکه خصوصی لینک سازی یا PBN کلیک کنید.
تاثیر الگوریتم هیلتاپ بر سئو امروزی
الگوریتم هیلتاپ سال هاست که تاثیر گذشته خود را در سئو سایت از دست داده است و دیگر مانند گذشته ، ثبت لینک در سایت های دایرکتوری موجب پیشرفت وب سایت ها نمی شود.
همچنین روش لینک بیلدینگ هم مانند گذشته نیست و تاثیر آن روی وب سایت ها کمتر شده است و گوگل ، معیار های متنوع دیگری را هم برای رتبه بندی سایت ها در نظر می گیرد.
یک وب سایت جذاب و پولساز حق شماست. این فرصت رو از دست نده. همین الان به برگه سفارش طراحی سایت مراجعه کن تا یک مشاوره عالی بهت بدم.
تماس بگیریددر حقیقت گوگل در آن سال ها به کمک این الگوریتم به دنبال مشخص کردن اعتبار صفحات بود که امروزه با نام Page Authority شناخته می شود.
در حال حاضر هر صفحه ای در فضای اینترنت و سایت های مختلف به نوبه خود می تواند یک صفحه ارزشمند برای لینک سازی باشد ، البته به شرطی که ارتباط موضوعی خوبی با وب سایت شما داشته باشد.
برای مثال اگر دقت کرده باشید امروزه صفحات و مقالات زیادی در فضای اینترنت وجود دارند که به یک موضوع خاص پرداخته اند و همچنین سایت های مرتب با این موضوعات را معرفی می کنند.
این گونه صفحات نقش سایت های دایرکتوری را اجرا می کنند ولی با ابعاد کوچک تر.
در اصل این صفحات از Page Authority بالایی برخوردار هستند و مکانی مناسب برای لینک سازی به شمار می روند.
از این دست صفحات می توان به مقالاتی در مورد “بهترین سایت های طراحی شده با وردپرس” اشاره کرد که عملکردی مشابه با سایت های مرجع را ارائه می دهند و لینک گذاری در این صفحات می تواند تاثیر خوبی در سئو سایت داشته باشد.
سخن آخر
همان طور که اشاره کردیم هیلتاپ سال هاست که تاثیر گذشته خود را بین الگوریتم های گوگل در سئو از دست داده است.
اما همچنان صفحات با Page Authority بالا که عملکردی مشابه سایت های مرجع را ارائه می دهند ، مکان مناسبی برای معرفی انواع سایت فروشگاهی ، سایت شرکتی ، سایت بیمه ، سایت خبری ، سایت ورزشی ، سایت موزیک و …. به شمار می روند.
در اصل معرفی این الگوریتم پایه گذار مسیری بود که برای درک بهتر مفهوم امروزی “اعتبار صفحات” ایجاد شد.
اما چیزی که مشخص است این است که نام الگوریتم هیلتاپ برای همیشه در حافظه تاریخی سئو و بهینه سازی سایت ماندگار خواهد بود.
از مزایای آشنایی با این الگوریتم قدیمی گوگل این است که ، وب مستران جدید و کسانی که به تازگی وارد عرصه سئو و طراحی سایت در تهران شده اند ، می توانند درک بهتری را نسبت به فاکتورهای سئو امروزی به دست بیاورند.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
ممنون از همراهیتون 🙂