شبکه خصوصی لینک سازی یا PBN چیست؟

شبکه خصوصی لینک سازی یا PBN چیست؟
4.8/5 - (5 امتیاز)
شبکه خصوصی لینک سازی یا PBN چیست؟
تیم تولید محتوای وب داران در این مقاله قصد دارد شما را با مفهوم شبکه خصوصی لینک سازی یا PBN آشنا کند و همچنین نحوه عملکرد آن و تاثیر آن بر سئو را مورد بررسی قرار دهد.
اگر درباره سئو اطلاعات کاملی می خواهید می توانید مطلب سئو سایت چیست را مطالعه نمایید.
برای ادامه مطالبی عالی برای شما فراهم کرده ایم …
پس تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید و با گذاشتن نظرات خود ما را از میزان مفید بودن این مقاله آگاه کنید.
برای آموزش سئو سایت به صوت حرفه ای آماده اید …
مقدمه ای بر شبکه خصوصی لینک سازی ( PBN )

Pbn در سئو چیست؟

اگر بخواهیم خیلی مختصر و مفید راجع به PBN صحبت کنیم باید بگوییم که مانند راه رفتن روی لبه یک دیوار است اگر کمی خود را به راست یا چپ منحرف کنید قطعاً سقوط خواهید کرد !

به طور کلی می توان این گونه تعریف کرد که در این روش تیم وب سایت ها ، مجموعه ‌ای از وبلاگ ها و سایت های مرتبط با سایت اصلی خود را ایجاد کرده و بعد از قرار دادن محتوای مرتبط در آن ، این سایت ها به مرور زمان جایگاه خوبی در فضای مجازی پیدا می کنند.

بعد از این که این سایت ها و وبلاگ ها جایگاه خود را پیدا کردند ، مناسب برای لینک بیلدینگ می شوند.

بدین ترتیب است که می توان برای تبادل لینک از این سایت ها استفاده کرد.

همانطور که می دانید یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین عوامل رتبه بندی در گوگل ، کمیت و کیفیت لینک های ورودی به سایت است.

باید بدانید که اگر در لینک دهی بحث کمیت مهم است ، کیفیت مهم تر است ! زیرا می تواند  به راحتی باعث از دست رفتن جایگاه سایت شما در گوگل شود !

در واقع PBN مخفف کلمات Private Blog Network است که با عنوان Private Backlink Network نیز شناخته می شود.

با کمی دقت به مفهوم همین عبارت انگلیسی می توان خیلی ساده گفت که PBN مجموعه ای از سایت ها و وبلاگ هایی است که با هدف تقویت سایت اصلی و لینک سازی به وجود آمده اند.

آموزش لینک سازی pbn

در واقع PBN به نوعی مزرعه لینک است یا همان Link Farm است.

مزرعه لینک مجموعه ای عظیم از سایت هایی بود که به صورت حلقه های تو در تو ساخته شده بودند و با هم مرتبط بودند و به یک سایت مرجع لینک دهی می کردند.

زمانی که مزرعه لینک در سئو مطرح بود ، الگوریتم های گوگل مانند امروز هوشمندانه رفتار نمی کردند و به طور کلی رتبه بندی سایت ها وابستگی زیادی به لینک ها داشتند.

و بدین ترتیب بود که گوگل بحث پیج رنک را برای سایت ها اعلام کرد.

پیج رنک بر اساس تعداد و کیفیت لینک های ورودی تعیین می شد.

به شما پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر در رابطه با پیج رنک ، مقاله “پیج رنک گوگل چیست” را مطالعه کنید.

این موضوع باعث وجود آمدن سایت های زیادی شد که با روش های مختلفی لینک سازی می کنند و برای خودشان نیز کسب درآمد.

لینک هایی که آن ها استفاده می کردند شامل ثبت در سایت های دایرکتوری ، تبادل لینک دوطرفه و تبادل لینک سه طرفه بود ، که این امر یکی از روش های تاثیر گذار در سئو شد.

با گذشت زمان تعداد وب مستر ها و سایت هایی که از این روش استفاده می کردند بسیار زیاد شد ولی با پیشرفت الگوریتم های گوگل ، سایت هایی که فقط در راستای افزایش سئو و نه تولید محتوا با کیفیت ، از این روش استفاده می کردند شناسایی و جریمه شدند.

فلسفه راه اندازی PBN

فلسفه راه اندازی PBN

ایده شبکه خصوصی لینک سازی از جایی آغاز شد که وب مستر ها به دنبال راه‌ اندازی مزرعه های شخصی لینک افتادند.

زیرا پیدا کردن یک مزرعه خالی و مرتبط کار دشواری شده بود.

در قدم های اول راه اندازی وبلاگ های تخصصی در سرویس های رایگان راه حل تاثیرگذاری بود زیرا این سایت ها عموماً پیج رنک بالایی داشتند.

گزینه های زیادی در دسترس بود و همچنین هزینه ساخت یک مزرعه بسیار پایین بود.

متاسفانه این روش به سرعت همه گیر شد و نتیجه آن کاهش ارزش وبلاگ ها از نظر گوگل و کم شدن تاثیر این مدل از PBN بود.

اما بازهم فعالان عرصه سئو راه جدیدی برای ساخت شبکه خصوصی لینک سازی پیدا کردند و مفهوم آن را به Private Backlink Network گسترش دادند.

جنگ الگوریتم های گوگل با PBN

جنگ الگوریتم های گوگل با PBN

در راستای کم ارزش شدن وبلاگ ها و پایین بودن قیمت دامنه و وجود سرویس های هاست رایگان یا اشتراکی ، راه اندازی یک سایت جدید با موضوع تخصصی کاری آسان بود و همچنین دامنه های بسیاری بودند که به دلیل عدم موفقیت یا تغییر روند کاری خود آزاد می شدند دامنه هایی که برخی از آن ها حتی پیج رنک بسیار بالایی نیز داشتند !

در تمام این سال ها موتورهای جستجوگر گوگل با هیجان بسیاری در جهت بهبود الگوریتم های خود مانند الگوریتم پنگوئن ، در راستای مبارزه با PBN و Link Farm مقابله می کرد.

اما خلاقیت وب مسترها همیشه چند قدم جلوتر از الگوریتم های گوگل عمل می کرد.

تا اینکه سرانجام گوگل متخصصین خود را واداشت تا با بررسی دقیق و موشکافانه خود به دنبال شبکه های عظیم PBN و از کار انداختن آن ها باشد.

لاجرم بعد از این موضوع ریسک استفاده از PBN به شدت افزایش پیدا کرد و سایت های بسیاری با جریمه و افت شدید رتبه مواجه شدند.

البته این موضوع به هیچ عنوان باعث حذف یا کنار گذاشته شدن شبکه خصوصی لینک سازی نشد بلکه باعث شد ایده ها و روش های جدیدی برای خارج شدن از رادار الگوریتم ها و متخصصین گوگل ابداع شود.

سرانجام نتیجه این  جنگ عظیم و پی در پی کاهش تأثیر لینک سازی هایی از این قبیل و افزایش هزینه های ساخت PBN بود.

معایب خرید یا تبادل لینک با سایت های دیگر

معایب خرید یا تبادل لینک با سایت های دیگر

  • سایت های رقیب فعالیت های شما را دنبال می کنند و در هر جا که شما حضورداشته باشید حضور پیدا می کنند.
  • سایت‌هایی با موضوعات نامرتبط و بدون استراتژی با منابع لینک ‌سازی شما همکاری کرده و تعداد و تنوع لینک‌های خروجی از آن را افزایش می دهند.
  • سایت هایی که انتخاب می کنید امکان دارد فعالیت خود را کاهش بدهند یا تمرکز محتوایی خود را از موضوعات مرتبط با سایت شما بردارند.
  • هزینه بالای سایت های معتبر و ارزشمند برای درج لینک شما

مزایای ساخت شبکه خصوصی لینک سازی

مزایای ساخت شبکه خصوصی لینک سازی

  • با کنترل بر همه سایت هایی که به شما لینک می دهند نگرانی جهت حضور سایت های رقیب ندارید در بدترین حالت ممکن است سایت شما توسط گوگل جریمه شود که در این شرایط با توجه به اینکه همه لینک ها در اختیار خودتان است می توان لینک کم ارزش را شناسایی و حذف کنید و از جریمه گوگل رها شوید.
  • می توانید به جای آن که تمرکز خود را بر روی سایت هایی با محتوای مرتبط قرار دهید دامنه هایی که هر روز فعالیت خود را پایان می دهند را شناسایی کنید و از میان آنها موضوعات مرتبط با سایت خود را انتخاب کنید.

نحوه شناسایی PBN توسط گوگل

محتوای سایت ها

محتوای سایت ها

 

سایت هایی که می سازید باید همگی دارای محتوای خاص و منحصر به فرد خود باشند در غیر اینصورت گوگل تمامی آن ها را شناسایی کرده و در رتبه بندی خود آن ها را در پایین ترین رتبه قرار می دهد.

مالکیت دامنه ها

یکی از ابزارهای گوگل برای شناسایی شبکه های لینک سازی مالکیت دامنه ها است.

اگر تمامی دامنه ها به نام یک نفر باشند و یا توسط یک شرکت ثبت شده باشند گوگل به راحتی نحوه کار آن ها را شناسایی کرده و جریمه می کند.

برای فرار از این موضوع شما دو راه دارید : یا باید اطلاعات whois سایت ها مخفی شود ، که این موضوع هزینه اضافی برای شما دارد و گوگل به شما مشکوک می شود و یا باید دامنه ها به نام افراد مختلفی ثبت شود که ما به شما راه دوم را پیشنهاد می دهیم.

سایت های شبکه لینک بر روی یک هاست یا سرور

سایت های شبکه لینک بر روی یک هاست یا سرور

شناسایی شرکت ارائه دهنده هاست یا IP  سایت کار بسیار ساده‌ای برای گوگل است.

اگر سایت‌هایی که در شبکه شما قرار گرفته و یکدیگر را تقویت می کنند همگی بر روی یک ارائه دهنده و با یک IP مشابه باشند ، عملا ریسک شناسایی شبکه توسط گوگل بالا خواهد بود.

برای حل این مشکل شما باید از شرکت‌های مختلف هاست بگیرید یا برای هر سایت یک IP اختصاصی تهیه کنید که همین مساله موجب افزایش هزینه‌ها و دشوار شدن مدیریت سایت‌ها خواهد شد.

یکی از روش‌های رایج برای مخفی شدن اطلاعات هاست استفاده از سرویس‌های CDN مانند Cloudflare است که موجب تغییر DNS سایت و مخفی شدن اطلاعات هاست اصلی می‌گردد.

و اما جالب است بدانید که حتی با استفاده از این سرویس همچنان IP اصلی برای گوگل قابل شناسایی و ردگیری است !

نحوه فعالیت دامنه هایی که خریداری می شوند

نحوه فعالیت دامنه هایی که خریداری می شوند

 

زمانی که شما دامنه آزاد شده ای را می خرید ، باید اطلاعاتی از محتوا و ساختار آن دامنه نیز داشته باشید زیرا با تغییر اساسی در ساختار و محتوای آن سایت گوگل متوجه ورود آن به یک شبکه لینک خواهد شد.

 لینک دادن به سایت های دیگر

 لینک دادن به سایت های دیگر

اگر سایت هایی که در یک شبکه هستند فقط به یکدیگر لینک بدهند و به تقویت یکدیگر بپردازند از نظر گوگل احتمال حضور آن ها در یک شبکه زیاد است ، پس برای جلوگیری از این مشکل باید سایت های دیگر در حوزه انتخابی خود را شناسایی کنید و به آن ها نیز لینک بدهید.

 معایب PBN

 معایب PBN

  • هزینه بر بودن ساخت و نگهداری PBN
  • زمان بر بودن ساخت یک شبکه قدرتمند
  • قرار گرفتن PBN در دسته سئو کلاه سیاه

با توجه به معایب و مزایای گفته شده از شبکه خصوصی سازی لینک ها تصمیم نهایی با مدیر یک وب سایت است که بخواهد روی لبه دیواره نازک PBN راه برود یا نه !

شما با ارائه محتوای خوب و همگام شدن با قوانین گوگل و روش های سئو کلاه سفید می توانید سایت خود را جز پر بازدید های گوگل قرار دهید.

تیم طراحی سایت و سئو وب داران همیشه کنار شماست و آماده ارائه خدمات در جهت طراحی سایت در تهران ، افزایش رنک سایت ، و سایر خدمات مربوط به وب سایت شما عزیزان است.

شما می توانید برای اطلاع از تعرفه های مربوط به طراحی سایت و یا سئو سایت به صفحات “تعرفه سئو سایت” و “قیمت طراحی سایت” وب سایت ما مراجعه کنید و از طریق پر کردن فرم و یا تماس با شماره های گذاشته شده از قیمت ها اطلاع پیدا کنید.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد ، با گذاشتن نظرات خود ما را همراهی کنید.

سیاوش رستمی

سیاوش رستمی موسس، نویسنده و سئو کار وب داران می باشد. بیشتر از 10 سال در زمینه سئو و طراحی سایت مشغول به کار است. و عاشقانه حرفه اش را دوست دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *