نحوه مدیریت محتوای تکراری برای سئو: راهنمای جامع

محتوای تکراری
5/5 - (1 امتیاز)

مدیریت محتوای تکراری برای سئو

معرفی

محتوای تکراری، در حوزه بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)، به بلوک‌های محتوایی اطلاق می‌شود که یا کاملاً با محتوای دیگر مطابقت دارند یا به طور قابل ملاحظه‌ای مشابه هستند.

این می تواند در یک وب سایت واحد یا در دامنه های مختلف باشد.

اگرچه محتوای تکراری مستقیماً توسط گوگل جریمه نمی شود، اما همچنان می تواند بر رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو تأثیر منفی بگذارد.

این راهنمای جامع به شما کمک می‌کند محتوای تکراری، پیامدهای آن برای سئو و نحوه مدیریت موثر آن را درک کنید.

1. درک محتوای تکراری و پیامدهای آن برای سئو

موتورهای جستجو در تلاش هستند تا مرتبط ترین و با کیفیت ترین محتوا را در اختیار کاربران قرار دهند. هنگامی که چندین نسخه از یک محتوا وجود دارد، موتورهای جستجو برای شناسایی این که کدام نسخه مربوط به یک عبارت جستجوی معین است، تلاش می کنند. این می تواند منجر به مشکلات زیر شود:

  • کاهش ایندکس: موتورهای جستجو ممکن است انتخاب کنند که فقط یک نسخه از محتوا را نمایه کنند و بقیه را کنار بگذارند.
  • ارزش لینک رقیق شده: به جای اینکه همه بک لینک ها به یک قسمت از محتوا اشاره کنند، می توانند در چندین نسخه پخش شوند و ارزش لینک را کاهش دهند.
  • کاهش نمایش: ممکن است موتور جستجو نسخه مورد نظر شما را در نتایج جستجو نمایش ندهد.

2. شناسایی محتوای تکراری

برای مدیریت موثر محتوای تکراری، ابتدا باید آن را شناسایی کنید. این کار را می توان با استفاده از ابزارهای مختلفی انجام داد:

  • کنسول جستجوی گوگل: در بخش “پوشش”، به دنبال خطای “تکراری بدون استاندارد انتخاب شده توسط کاربر” بگردید.
  • ابزارهای خزنده سایت مانند Screaming Frog یا ابزار ممیزی سایت SEMrush: این ابزارها می توانند به شما در شناسایی عناوین تکراری و توضیحات متا کمک کنند که اغلب محتوای تکراری را نشان می دهند.

3. روش های مدیریت محتوای تکراری

هنگامی که محتوای تکراری را شناسایی کردید، گام بعدی این است که آن را به درستی مدیریت کنید. در اینجا چند استراتژی وجود دارد:

3.1 متعارف سازی Canonicalization

Canonicalization فرآیند انتخاب بهترین URL زمانی است که چندین گزینه وجود دارد و معمولاً به صفحات اصلی اشاره می کند. با پیاده سازی تگ متعارف (rel=”canonical”) در HTML خود، می توانید به موتورهای جستجو بگویید که کدام نسخه از محتوای تکراری را می خواهید به عنوان نسخه “اولیه” در نظر بگیرید.

3.2 301 تغییر مسیر

اگر دو صفحه با محتوای مشابه یا یکسان دارید، می توانید تغییر مسیر 301 را انتخاب کنید.

duplicate content محتوای تکراری

این نه تنها کاربران را از صفحه تکراری به صفحه اصلی هدایت می کند، بلکه به موتورهای جستجو اطلاع می دهد که صفحه اصلی برای فهرست بندی و رتبه بندی صحیح است.

3.3 متا تگ Noindex

اگر می خواهید صفحه ای در وب سایت شما در دسترس کاربران باشد اما در نتایج موتورهای جستجو ظاهر نشود، می توانید از متا تگ noindex استفاده کنید. این به موتورهای جستجو می گوید که آن صفحه را ایندکس نکنند.

3.4 مدیریت پارامترها در کنسول جستجوی گوگل

اگر وب‌سایت شما از پارامترهای URL استفاده می‌کند که محتوای تکراری ایجاد می‌کنند (مانند شناسه‌های جلسه یا کدهای رهگیری)، می‌توانید از ابزار کنترل پارامترهای کنسول جستجوی Google استفاده کنید تا به Google بگویید چگونه با این پارامترها در حین خزیدن رفتار کند.

3.5 پیوند داخلی مداوم

اطمینان حاصل کنید که پیوندهای داخلی شما به طور مداوم به نسخه صفحه ای که می خواهید ایندکس شود اشاره می کند. تغییرات در ساختار URL می تواند منجر به مشکلات محتوای تکراری شود.

4. جلوگیری از محتوای تکراری

در حالی که دانستن نحوه مدیریت محتوای تکراری ضروری است، جلوگیری از آن در وهله اول حتی بهتر است. در اینجا چند نکته وجود دارد:

  • محتوای منحصر به فرد ایجاد کنید: برای ایجاد محتوای منحصر به فرد و ارزشمند برای هر صفحه در سایت خود تلاش کنید.
  • هنگام انتشار مجدد محتوا از ریدایرکت های 301 یا تگ های متعارف استفاده کنید: اگر نیاز به انتشار مجدد مقاله یا پست وبلاگ در سایت خود دارید، از تغییر مسیر 301 یا تگ متعارف برای اشاره به محتوای اصلی استفاده کنید.
  • از تغییرات URL آگاه باشید: URL های مختلف که به یک محتوا اشاره می کنند (به عنوان مثال، نسخه های HTTP و HTTPS، با و بدون www) می توانند محتوای تکراری ایجاد کنند. مطمئن شوید که دامنه مورد نظر خود را در کنسول جستجوی گوگل تنظیم کرده اید و در صورت لزوم از تغییر مسیرهای 301 یا تگ های متعارف استفاده کنید.

از ایجاد صفحات مکان‌نما اجتناب کنید: اگر صفحات یا دسته‌های جدیدی را با پیش‌بینی محتوای آینده ایجاد می‌کنید، مطمئن شوید که متن جایگزینی تکراری ندارند.

در توضیحات محصول مراقب باشید: برای سایت های تجارت الکترونیک، استفاده از توضیحات محصول سازنده معمول است. با این حال، اگر چندین سایت این کار را انجام دهند، منجر به محتوای تکراری می شود. سعی کنید توضیحات منحصر به فردی برای محصولات خود ایجاد کنید.

5. مدیریت محتوای تکراری در دامنه های مختلف

گاهی اوقات، محتوای تکراری فقط در وب سایت شما نیست. ممکن است در دامنه های دیگر کپی شده باشد. این ممکن است رخ دهد اگر:

  • وب سایت های دیگر محتوای شما را استفاده کرده و مجدداً منتشر می کنند.
  • چندین دامنه یا زیر دامنه با متن یکسان دارید.
  • شما از متون همبسته استفاده می کنید (استفاده از محتوای سایر وب سایت ها که در سایت شما بازنشر شده است).

مدیریت این نوع محتوای تکراری می تواند کمی پیچیده تر باشد، اما در اینجا چند استراتژی وجود دارد:

  • از تگ canonical استفاده کنید: اگر محتوای خود را سندیکا می کنید، از سایت بازنشر بخواهید که یک برچسب متعارف که به مقاله اصلی در سایت شما اشاره می کند قرار دهد.
  • با صاحب سایت تماس بگیرید: اگر سایت دیگری بدون اجازه محتوای شما را استفاده می کند، می‌توانید تماس بگیرید و از آنها بخواهید متوقف شود. اگر آنها اهمیت ندادند، می‌توانید یک اخطار حذف DMCA ارسال کنید.
  • انتقال سایت را در نظر بگیرید: اگر چندین دامنه با یک محتوا دارید، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که آنها را در یک دامنه ادغام کنید. گوگل رهنمودهایی در مورد نحوه اجرای یک حرکت سایت بدون تاثیر منفی بر رتبه بندی جستجو ارائه می دهد.

6. سایت های بین المللی و چند زبانه

برای مشاغلی که در چندین کشور یا به زبان‌های مختلف فعالیت می‌کنند، مدیریت محتوای تکراری می‌تواند بسیار مشکل باشد.

محتوای کپی و بازنشر محتوا

در اینجا چند نکته برای مدیریت این موضوع وجود دارد:

  • از برچسب‌های hreflang استفاده کنید: تگ‌های Hreflang به گوگل می‌گویند که شما از کدام زبان در یک صفحه خاص استفاده می‌کنید تا موتور جستجو بتواند آن نتیجه را برای کاربرانی که به آن زبان جستجو می‌کنند ارائه دهد.
  • استفاده از یک دامنه، زیر دامنه یا زیرمجموعه خاص کشور: این امر می تواند برای Google روشن کند که محتوای خاصی برای مخاطبان جغرافیایی خاصی در نظر گرفته شده است.

پیشنهاد می کنیم » سئوی چند زبانه را بخوانید.

نتیجه

محتوای تکراری یک مشکل رایج در سئو است، اما لزومی ندارد رتبه شما را در موتورهای جستجو از مسیر خارج کند. با درک اینکه محتوای تکراری چیست، چگونه بر سئوی شما تأثیر می گذارد و چگونه می توان آن را شناسایی، مدیریت و از آن جلوگیری کرد، می توانید اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما در موتورهای جستجو در جایگاه خوبی قرار دارد. به یاد داشته باشید که هدف محتوای وب سایت شما باید همیشه ارائه اطلاعات ارزشمند و منحصر به فرد به کاربران باشد. این هدف را در ذهن داشته باشید و در مسیر موفقیت در سئو قرار بگیرید.

سیاوش رستمی

سیاوش رستمی موسس، نویسنده و سئو کار وب داران می باشد. بیشتر از 10 سال در زمینه سئو و طراحی سایت مشغول به کار است. و عاشقانه حرفه اش را دوست دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *