تقویم محتوا چیست؟ ایجاد یک تقویم محتوایی

تقویم محتوایی چیست
Rate this post
فرض کنید، خانه ای دارید بدون کمد و قفسه بندی. چطور می خواهید وسایلتان را مرتب در جای خود بگذارید.
وحشتناک است…
مطمعنا در چنین خانه ای پیدا کردن هر چیزی دشوار است.

با توجه به این صحبت ها شاید متوجه شدید که تقویم محتوا چیست؟تلاش برای ایجاد یک استراتژی محتوا بدون تقویم محتوا اساساً همینطور است. بدون ساختار و روشی برای سازماندهی استراتژی خود، رسیدن به هدف امکان ندارد.

تقویم محتوا شما و کل تیمتان را قادر می سازد تا به اهداف محتوایی خود برسید.

در این مقاله برای شما خواهیم گفت از:

تقویم محتوا چیست؟

تقویم محتوا یک برنامه ریزی منظم برای زمانبندی انتشار محتوای آینده است.

این برنامه ریزی باید همراه با تاریخ تولید، ویرایش، طراحی و انتشار باشد.

تقویم‌های محتوا معمولاً شامل : به‌روزرسانی‌های وضعیت، فعالیت‌های تبلیغاتی برنامه‌ریزی‌شده، مشارکت‌ها و به‌روزرسانی‌های محتوای موجود است.

چرا باید از تقویم محتوا استفاده کنیم؟

اگر شما یک وبلاگ برای سرگرمی دارید که در آن گه گداری پست منتشر می کنید نیازی به تقویم محتوا ندارید.

اما اگر از بازاریابی محتوا برای رشد کسب‌وکار آنلاین خود استفاده می‌کنید، سازماندهی مهم است.

در اینجا 3 ​​راه وجود دارد که تقویم محتوا به استراتژی بازاریابی محتوای شما کمک می کند:

اول ، یک تقویم محتوا تضمین می کند که تمام وظایف مرتبط با محتوای شما به درستی انجام می شوند.

اگر برنامه تولید محتوا شما به هم ریخته باشد، تعداد انتشار پست های شما کم می شود یا از به روز رسانی مطالب قدیمی غافل می شوید.

در واقع  یک تقویم محتوایی تضمین می کند که چیزی از قلم نمی افتد.

دوم ، یک تقویم محتوا همکاری با تیم شما را آسان‌تر می‌کند.

اگر یک وبلاگ تک نفره هستید، ممکن است در وهله اول حتی نیازی به تقویم محتوا نداشته باشید.

اما اگر کارمندانی دارید که به محتوای شما کمک می کنند، پس به چیزی نیاز دارید که همه افراد را با هم هماهنگ کند.

سوم ، یک تقویم محتوایی یک تصویر کلی از برنامه های آینده به شما می دهد.

به عنوان مثال، ما از تقویم خود استفاده می کنیم تا مطمئن شویم که مجموعه ای از مطالعات موردی را یکجا منتشر نمی کنیم. یا دو راهنما که یک موضوع را پوشش می دهند. به این ترتیب، می‌توانیم کل استراتژی بازاریابی خود را برای چند ماه آینده روی یک صفحه نمایش ببینیم.

6 عنصر اصلی که باید در تقویم محتوا وجود داشته باشد.

1 – کلمات کلیدی و دسته بندی محتوا

با استفاده از اهداف کسب و کار خود تعیین کنید که مخاطبان شما را با چه کلمات کلیدی بشناسند. دسته بندی محتوای خود را بین 3 تا 5 دسته نگه دارید. مطمعن شوید محتوایی که منتشر می کنید در یکی از دسته بندی های شما قرار می گیرد.

2 – تعطیلات و رویدادهای مهم

ستونی را در تقویم محتوایی خود تنظیم کنید که در آن بتوانید تعطیلات و رویدادهای مهم را فهرست کنید. این مورد می تواند یک فهرست عالی برای پست های وبلاگی که به صورت زنده منتشر می شوند و یا در بخش اخبار مفید باشد.

3 – سرمقاله

مهمترین بخش از تقویم محتوای شما، سرمقاله است . اینها محتوایی هستند که شما منتشر خواهید کرد، چه در وبلاگ خود، چه در پادکست یا در رسانه های اجتماعی.

هدف اصلی تقویم محتوای شما این است که قسمت های سرمقاله خود را از قبل برنامه ریزی کنید. به این ترتیب، می توانید سازماندهی شده و با برنامه انتشار خود سازگار باشید.

برخی از شرکت ها محتوای سرمقاله خود را یک سال قبل برنامه ریزی کرده اند. برخی از وبلاگ نویسان مستقل ممکن است ندانند هفته آینده چه چیزی را منتشر می کنند.

زمان مناسبی برای برنامه ریزی محتوای خود از قبل وجود ندارد.

حتی اگر شما از چندماه قبل برای انتشار محتوا برنامه ریزی کرده باشید باید جایی برای انعطاف پذیری بگذارید چون در بازار دیجیتال همه چیز به سرعت تغییر می کند.

4 – پلتفرم

پلتفرم جایی است که تقویم محتوای شما میزبانی می شود.

سازندگان محتوای انفرادی بیشترین انعطاف را در انتخاب ابزار دارند، از قلم و کاغذ گرفته تا Google Calendar و صفحه گسترده ساده. برای آنها تنها کارکرد این ابزار مهم است که نیازشان را برطرف می کند.

اما این داستان برای تیم های بازاریابی محتوا متفاوت است. در Google Sheets شما می توانید تیم تولید محتوای خود را هماهنگ کنید.

اگر یک آژانس یا فریلنسر هستید، می توانید به تقویم محتوای خود از Basecamp، Asana و Trello پیوند دهید تا مشتریان بتوانند از آنچه که روی آن کار می کنید مطلع شوند.

5 – تبلیغات

مهمترین بخش بعدی تقویم محتوای شما تبلیغات است .

اقلام تبلیغاتی همان چیزی است که به نظر می رسد: چگونه برنامه ریزی می کنید محتوای خود را تبلیغ کنید. چه زمانی آن را در فیس بوک به اشتراک می گذارید؟  آیا قصد دارید برای مشترکین ایمیل خود خبرنامه بفرستید؟ اینها فعالیت های تبلیغاتی برای تقویم محتوای شما خواهند بود.

لزوماً نیازی نیست که فعالیت های تبلیغاتی در تقویمی کاملاً مجزا از موارد تحریریه شما قرار گیرند.

اما ایده خوبی است که آنها را متفاوت عنوان کنید یا آنها را با رنگ کدگذاری کنید تا بتوانید به راحتی آنها را از هم جدا نمائید.

6 – ایده های آینده

لیستی از ایده های محتوای آینده که هنوز فعالانه روی آنها کار نمی کنید تهیه نمائید. به عنوان مثال، در زمان خواب یا رانندگی ایده ای به ذهن شما می رسد و تمایل دارید در آینده روی آن کار کنید.

این ایده ها معمولاً در خود تقویم نمایش داده نمی شوند زیرا هنوز برنامه ریزی نشده اند.

اما شما نیاز دارید که این ایده‌ها را به‌طور کامل بررسی کنید تا آن‌ها را از دست ندهید.

ابزارهای تقویم محتوا

ابزارهایی وجود دارند که به طور خاص برای ایجاد، مدیریت و همکاری در تقویم محتوای شما وجود دارند.

بسته به میزان محتوایی که منتشر می کنید و اینکه تیم شما چقدر بزرگ است، ممکن است بخواهید روی نرم افزار تقویم محتوا سرمایه گذاری کنید.

در اینجا چند گزینه عالی برای امتحان وجود دارد.

  • Notion: : فضای کاری همه‌جانبه برای یادداشت‌ها، وظایف و پایگاه‌های داده شما.
  • Google Sheets : احتمالاً محبوب‌ترین گزینه برای اکثر افراد و تیم‌های کوچک است. رایگان و برای همکاری خوب است، اما برای راه اندازی نیاز به کار دارد.
  • Google Calendar: اگر یک عملیات تک نفره هستید، ممکن است Google Calendar به تنهایی برای شما کافی باشد.
  • Coschedule : این برنامه از یک تقویم سرمقاله با دسترسی یک نفره تا یک مجموعه بازاریابی کاملاً ویژه برای شرکت های بزرگ را شامل می شود.
  • Loomly : شامل راهنماهای تعاملی برای ایجاد پست های وبلاگ، پست های خودکار رسانه های اجتماعی و موارد دیگر است.
  • افزونه Editorial Calendar  برای وردپرس:  این برنامه ساده و رایگان است.  با این حال، به زمانی بستگی دارد که شما واقعاً پست‌هایی را در وردپرس برنامه‌ریزی کرده‌اید  که ممکن است برای همه مناسب نباشد.
  • Basecamp ، Trello ، Slack و Asana : اینها ابزارهای مدیریت پروژهو ارتباطی هستند که از انها برای تقویم محتوا هم استفاده می شود. هر یک از این سه می‌توانند برای اهدافی که یک مدیر دارد استفاده شوند و با کمی خلاقیت می توانید از آنها به عنوان تقویم محتوا نیز استفاده کنید.

چگونه یک تقویم محتوا بسازیم؟

در واقع ایجاد یک تقویم محتوا ممکن است دلهره آور به نظر برسد اگر قبلاً آن را انجام نداده باشید.

اما وقتی برای اولین بار همه یز را سازماندهی کنیدف متوجه می شوید که یک تقویم محتوا چقدر مفید است.

در اینجا نحوه ایجاد یک تقویم محتوا در هر پلتفرمی آورده شده است:

مرحله اول: فهرستی از ایده های محتوایی خود تهیه کنید. اگر در مورد موضوعات مختلفی می نویسید، دسته بندی مطالب می تواند به شما کمک کند.

مرحله 2: در مورد تعداد دفعات انتشار تصمیم بگیرید. این فرکانس به استراتژی محتوای خاص شما بستگی دارد. اگر یک تقویم رسانه های اجتماعی ایجاد می کنید، ممکن است چندین پست در روز منتشر کنید. اما اگر برای وبلاگ باشد، می توانید فقط 3-4 پست در ماه منتشر کنید.

مرحله شماره 3: از فهرست ایده های محتوا برای تکمیل تاریخ های خود، با توجه به دفعاتی که به تازگی تعیین کرده اید، استفاده کنید.

در پروژه های بزرگتر هر بخش از فرآیند ایجاد را برنامه ریزی کنید

بیشتر تقویم‌های محتوا فقط شامل عنوان پست و تاریخ انتشار آن می‌شوند.

که برای جزئیات یک محتوای ساده خوب است.

اما اگر در پروژه‌های بزرگ‌تر یا پیچیده‌تری تولید محتوا می کنید، ممکن است بخواهید تمام مراحل فرآیند تولید محتوا را در تقویم خود برنامه‌ریزی کنید.

بدیهی است که تا زمانی که داده ها وارد نشوند، نمی توانید این نمودارها را بسازید. بنابراین “جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها” باید قبل از طراحی برنامه ریزی شود.

اگر با یک تیم کار می کنید این بسیار مهم است. با یک تیم، شما افراد مختلفی دارید که مسئول بخش‌های مختلف یک محتوا هستند. برنامه ریزی تاریخ های مهم برای هر مرحله از قبل می تواند به شما کمک کند در زودتر به هدفتان برسید.

در اینجا نحوه انجام آن آمده است:

مرحله 1: فهرستی از هر نوع محتوایی را که منتشر می کنید بنویسید . بیشتر اوقات ممکن است مقالات کوتاهی را منتشر کنید، اما زمانی که مطالعات موردی بزرگتری را منتشر می کنید، ممکن است گردش کار کاملاً متفاوت باشد. اگر در قالب های مختلف (مانند ویدیو و پادکست) صحبت می کنید، توصیه می کنیم آن را نیز یادداشت کنید.

مرحله 2: هر یک از انواع محتوا را به مراحلی که برای ایجاد آن طی می کند تقسیم کنید. به عنوان مثال، فرآیند ایجاد پست وبلاگ معمولی  شامل چهار مرحله است: تحقیق کلمات کلیدی ، طرح کلی، نوشتن خود محتوا و طراحی.

در حالی که برای ویدیوها فرآیند این است: پیدا کردن موضوع، نوشتن یک فیلمنامه، فیلمبرداری از ویدیو، ویرایش محتوا و اضافه کردن گرافیک.

مرحله 3: هر مرحله را به تقویم خود اضافه کنید. اگر تیمی دارید، نام فردی که مسئولیت تکمیل آن را دارد در کنار هر مرحله ذکر کنید.

 

در اینجا چند چیز وجود دارد که باید در تقویم محتوای خود بگنجانید تا قوی تر و مفیدتر شود:

  • به روز رسانی محتوا : این مهم است که محتوای خود را تازه نگه دارید. بنابراین برای قطعاتی که ویرایش آنها آسان است (مانند پست های وبلاگ) باید به روز رسانی های آینده را در تقویم خود قرار دهید.
  • ممیزی محتوای سایت:  گاهی اوقات محتوای قدیمی‌تر می‌تواند بیشتر از اینکه مفید باشد، ضرر داشته باشد. بریتنی مولر دریافت که حذف فهرست 75 درصد از محتوای Moz در واقع ترافیک کلی جستجوی آنها را افزایش می دهد.
  • کارهای خارج از سایت خود را نیز برنامه ریزی و تبلیغ کنید. هر زمان که یک پست مهمان، مصاحبه پادکست، گفتگوی زنده یا هر نوع تبلیغ خارج از سایت انجام می دهید، آن را نیز در تقویم محتوای خود قرار دهید.

فراموش نکنید …

یک فایل ساده می تواند کل برنامه ریزی و مدیریت محتوای شما را به یک جریان روان تبدیل کند. تقویم محتوا یک ابزار کار است و اگر مرتباً آن را به‌روزرسانی و بهینه کنید، همه از آن سود خواهند برد.

 

پرسش و پاسخ متداول

تقویم محتوا چیست؟

تقویم محتوا یک برنامه ریزی منظم برای زمانبندی انتشار محتوای آینده است. این برنامه ریزی باید همراه با تاریخ تولید، ویرایش، طراحی و انتشار باشد.

چگونه یک محتوای تقویم ایجاد می کنید؟

1. اهداف خود را مشخص کنید. ... 2. یک الگو برای تقویم ایجاد کنید. ... 3. برای سه تا 6 ماه آینده برنامه ریزی کنید 4. محتوای خود را اضافه کنید ... 5. از مطالب قبلی استفاده کنید ... 6. در مورد دفعات انتشار تصمیم بگیرید و محدودیت های زمانی تعیین کنید.

سیاوش رستمی

سیاوش رستمی موسس، نویسنده و سئو کار وب داران می باشد. بیشتر از 10 سال در زمینه سئو و طراحی سایت مشغول به کار است. و عاشقانه حرفه اش را دوست دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *